Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat je specifieke vragen hebt. Hieronder de veelgestelde vragen, kom je er toch niet uit? Whatsapp, bel of mail ons. We helpen je graag!

> Neem contact op

Supper Den Bosch IMG 5330 edit 1

Algemeen

Sup staat voor Stand Up Paddle. Suppen betekent dat je je staand op een board, met een peddel in je handen, voortbeweegt over het water. Het is een van de snelst groeiende boardsports ter wereld. In Nederland noemen we het ook wel suppen (geen subben) of supping. Je kan het overal doen; op een meer, rivier, zee of op de grachten. Gewoon sup(p)er leuk dus 😉

Leuk dat je meer wilt weten over de geschiedenis van suppen! Suppen is een vorm van surfen die zijn oorsprong kent in Polynesië. Het huidige suppen komt overgewaaid uit Hawaï. Begin jaren ʼ60 stonden de Waikiki Beach Boys op hun long boards met peddels om foto’s te maken van toeristen die aan het leren waren om te surfen. Ook gebruikten de surfleraren deze manier van surfen om zo makkelijk bij de leerlingen te blijven, hun instructies geven en het overzicht te kunnen houden. Vanaf begin 2000 startten een aantal Hawaiiaanse surfers met het suppen als alternatief voor het surfen wanneer er weinig golven waren. Jaren gingen voorbij en deze surfers begonnen mee te doen aan klassieke paddleboard races. Sindsdien zijn er vele mensen die dit voorbeeld gevolgd hebben, net zoals wij. Thank you Waikiki Beach Boys!

Nee, iedereen kan het. Écht! Ook al denk je van tevoren dat jij vast net die ene bent die meteen in het water valt, geloof me, dat gaat niet zijn. Je hoeft alleen maar een beetje balans te kunnen houden. Het mooiste is natuurlijk om op een sup te staan. Nog niet aan toe? Geen probleem. Suppen op je knieën is net zo leuk. Alleen een beetje minder Instagram-waardig 😉 Mocht je toch ineens het water in kukelen, dan is kunnen zwemmen wel zo handig.

In deze speciaal gemaakte instructievideo kun je bekijken hoe je onder andere op je board kan gaan staan. 

Dit is afhankelijk van het weer. Het leuke aan suppen is dat je het het hele jaar kan doen, zelfs in de winter. Je doet er verstandig aan om je dan wat warmer aan te kleden d.m.v. een drysuit bijvoorbeeld. Over het algemeen draag je sportieve kleding wat nat mag worden. Denk hierbij aan een legging/sportbroek en een t-shirt met korte of lange mouwen. Je kan waterschoenen, sportschoenen met een dunne flexibele zool of geen schoenen aan. Wij verhuren geen wetsuits. Je bent natuurlijk vrij om je eigen wetsuit aan te doen.

Suppen is voor iedereen. Oud én jong. Jongeren onder de 16 jaar dienen onder toezicht van een volwassene te zijn. Je mag bij ons suppen als je minimaal zwemdiploma A hebt, en als je groot genoeg bent om de peddel te hanteren. Dat betekent meestal vanaf 10 jaar. We hebben geen 2-persoons supboarden. Dit betekent dat ook iedereen een eigen supboard huurt.

Nee, we werken met een pick-up locatie aan de Van Diepenbeeckstraat 9, Den Bosch. Er zijn geen omkleed- of toiletfaciliteiten aanwezig. Je kan natuurlijk altijd gebruikmaken van de openbare toiletten of toiletten bij horecagelegenheden.

Je kunt in Den Bosch bijna alle Bossche wateren ontdekken. De Dommel, singelgracht, de Aa en de Zuid-Willemsvaart zijn vrij toegankelijk.
Een uitzondering is de Binnendieze in de binnenstad.  De gehele Binnendieze is verboden toegang voor suppers. Er zijn veel smalle wateren en donkere tunnels. Bovendien varen hier rondvaartboten, wat het gevaarlijk maakt als jullie elkaar tegenkomen.

> Ga naar Supper Routes

Ga je op een andere locatie suppen en ben je op zoek naar fijne routes? Kijk dan een op  Kanoweb.nl

Gedurende de beperkingen van corona is een supactiviteit de ideale manier om je dag door te brengen in de buitenlucht. Bovendien kan je voldoende afstand (1.5 meter) houden tijdens het suppen.

Jazeker! De beschikbaarheid van de supboarden kan je terugvinden in het online reserveringsysteem. Hier kan je zien hoeveel supboarden beschikbaar zijn. Groepen met tien personen of minder kunnen direct boeken via de website. Voor groepen groter dan tien personen maken we graag een voorstel op maat. Klik hier om je groepsaanvraag in te voeren.

Jazeker! Met vrienden of familie heb je gegarandeerd een heerlijke dag op het water.

Je kan bij ons een volledig uitgerust sup-pakket huren. Dit kan voor 2 uur tot zelfs weken. Geef dit dan wel van tevoren door bij de boeking zodat we de supboarden kunnen leeg laten lopen en in de speciaal gemaakte rolbare trolley stoppen. In zo’n pakket zit het volgende: peddel, vin, dual action pomp, enkelkoord, reparatiekit en het supboard. Alles wat je nodig hebt om het supboard ergens mee naar toe te nemen.

Alles over parkeren en bereikbaarheid lees je in onze sectie ‘onze locatie’

> Ga naar pagina ‘onze locatie’

COVID-19

Jazeker, met de huidige maatregelen kan je gewoon komen suppen. Een betere corona-proof activiteit kan bijna niet! 😉 Juist in deze gekke periode is dit een uitermate geschikte activiteit om te doen; veilig, verantwoord en hartstikke vrij. 1,5 Meter afstand houden op het water is geen probleem. Bij het ophalen en afleveren van de supboarden vragen we je om afstand van ons te houden. Het supboard maken wij na gebruik meteen schoon zodat iedere supper gebruik kan maken van een schone frisse sup.

Dan zien we je graag een andere keer want voor ieders gezondheid kun je dan niet suppen. Het annuleringsbeleid is wel van toepassing. Natuurlijk zullen we flexibel zijn in het zoeken van een nieuwe mogelijkheid. En natuurlijk veel beterschap gewenst. Eén voordeel: na je quarantaineperiode geniet je hopelijk nóg meer van je vrijheid, frisse lucht en dus je supavontuur. Beterschap gewenst!

Overig

Je kunt bij ons betalen door middel van iDEAL, credit card (fee 1.9%) of directe bankoverschrijving. Wij maken gebruik van een online reserveringssysteem. Alle betalingen verlopen veilig en gemakkelijk via Mollie. Mocht dit bij jou niet lukken of wil je op een andere manier betalen? Bel of app ons dan even. Dan kijken we samen of we hier iets op kunnen vinden.

Het is niet relaxt om te gaan suppen bij te harde regen, wind en/of onweer. En het is simpelweg niet veilig. De beslissing om jouw supverhuur te annuleren vanwege weeromstandigheden is alleen voorbehouden aan Supper Den Bosch. Wij stellen je hier zo snel mogelijk van op de hoogte. Uiteraard krijg jij je geld gewoon terug als wij het annuleren vanwege weersomstandigheden. Heb jij nog niets gehoord van ons bij slechte weersvoorspellingen of heb jij hier andere ideeën over? Bel of app ons gerust even. De uitgebreide regeling hierover staat beschreven in onze sectie algemene voorwaarden. 

> Ga naar algemene en boekingsvoorwaarden

Bij Supper boek je flexibele arrangementen en bestaat de mogelijkheid om later te annuleren. Bekijk onze algemene voorwaarden voor info betreft het beleid rondom annuleren.

Je kunt je boeking annuleren via de website (mijn account), per e-mail of telefonisch.

  • Bij annulering binnen 48 uur van de gereserveerde huurperiode wordt 100% van de totale boekingskosten in rekening gebracht.*
  • Bij annulering binnen vijf dagen en 49 uur voor aanvang wordt 25% van de totale boekingskosten in rekening gebracht.*

> Ga naar algemene en boekingsvoorwaarden

> Ga naar mijn account

*De actuele en volledige voorwaarden vind je terug in onze sectie ‘algemene en boekingsvoorwaarden’, deze zijn te allen tijde leidend.

Supper Den Bosch - Wave Line